2020. augusztus 27.

Új családtaggal bővült gépparkunk

Több hónapnyi várakozás után, idén júniusban átvethettük a minden szempontból egyedinek számító új 30 tonnás Palfinger-Sany SPC 320 típusú darunkat. Ezzel egy hosszú ideje tervezett beszerzésünk vált valóvá, így gépparkunkban 20-30 tonna közötti daruzási kategóriában tudjuk bővíteni szolgáltatási kínálatunkat. Az elmúlt 4-5 évben egyre több megkeresését érkezett ügyfeleink részéről olyan 20-25 vagy 30 tonnás darukra, amelyek min. 30 méteres gémhosszal rendelkeznek. Emiatt vált szükségessé további autódaru beszerezése ebben a kategóriában.

 

Nem csak a Palfinger-Sany SPC 320 daru egyedi hanem az alváza is, ami GINAF X3232S típusú és 3 tengelyes. Azon kevés 25-30 tonnás autódaru közé tartozik a magyar piacon, amely EURO 5-ös környezeti besorolású motorral felszerelt, így sokkal kedvezőbb károsanyag kibocsátással rendelkezik, mint a régebbi 15-20 éves ilyen kategóriájú  autódaruk. Továbbá, a daru azért is különleges, mert ebből csak Romániában és Bulgáriában használnak 30-40 db-ot Európában, de Magyarországon ez az első.

A SANY, mint kínai gyártó a nagy múltú osztrák Palfingerrel összeállva vezette be 5 éve az európai piacra ezt a modell családot (SPC modellek – teherautóra szerelhető daru felépítmények). Az azóta eltelt időszakban főleg Romániában és Bulgáriában értékesítettek 30-40 db közötti számban belőlük. Az első visszajelzések kedvezőek voltak a darukkal kapcsolatban. Ezért a gyártó úgy döntött, hogy tovább fejleszti az eredtileg az orosz piacra szánt eszközcsaládot. Így 2020-től SPC400E (’E’-electric mgejelölés) kizárólag az európai piacra fejlesztették. A daru újdonsága korábbi modellekhez képest, hogy a talpalása nem karokkal (mint a KCR-s önrakodós daruknál megszokott), hanem elektromos kapcsolókkal történik. Hasonlóan a daru vezérlése sem hidraulikus joystickkal, hanem elektromos kialakítással működtethető.

A daruzás során elsődleges szempont a biztonság. Fiatal, modern daruinkkal és tapasztalt szakember gárdánkkal ezt helyezzük a középpontba. Daruzási tevékenységünket 200 millió Ft-os általános felelősségbiztosítással fedezzük. Keressen bennünket, ha biztonságos daruzásra van szüksége!