2020. március 12.

Éjszakai daruzás Budaörsön

Március elején kaptunk megbízást a Budaörsi reptér közelében található MÁV gyalogos felüljáró leemelésére. A daruzási munkát csak az éjszakai vágányzár alatt (01:00 - 03:30 között) lehetett elvégezni,  mivel a felüljáró alatt folyamatos volt a vonatközlekedés nappal és az kora esti órákban is. A felső vezetékekben is ekkor kapcsolták le az áramot. Az emelést nehezítette, hogy a 15 méteres felüljárót a leemelés után át kellett emelni a felüljáró egyik lépcsőjén.

Az emelési feladat elvégzéséhez DEMAG AC 100 (100 tonnás) autódarunkra esett a választásunk.  Az emelési helyszínen a daruzás folyamata (daru bérbeadása kezelővel) 23 órától vette kezdetét. Az emelés előtt több előkészületet is el kellett végezni pl. letalpalás, ellensúlyok felhelyezésre, körkötelek, seklik és emelőláncok összekészítése, megfelelő gémhosszúság kiválasztása.

A 15 méteres és 11 tonnás gyalogos felüljárót 100 tonnás autódarunk (29.5 méteres gémhosszal és 25 tonna ellensúllyal felszerelve), emelte a helyére, miután levette a helyéről kb. 19 méteres távolságba helyezte el a földön. Ezután kezdődhetett el a helyszínen a felújítása, újrafestése.

 

A helyszínen készült fényképek:

Daruzás, daru bérlés 7/24-ben, a hét bármely napján, a nap 24 órájában bármikor!