2024. február 8.

Távközléstechnikai torony elemek emelése

Azután, hogy 2023 Karácsonya után megérkezett telephelyünkre és 2-3 napon keresztül ismerkedtünk az új eszközzel, 2024 január 3-án már kiskundorozsmai munkahelyszínen toronyelemek egységeit emeltük a helyére új 80 tonnás lánctalpas darunkkal.

Miért volt szükség a munka elvégzéséhez lánctalpas darura?

A helyszíni körülmények nem tették lehetővé normál terepes autódarukkal történő munkvégzést, mert annyira fel volt ázva a terület, hogy biztosan bent ragadtak volna. A 80 tonnás lánctalpas daru 850 mm szélessésgű és 6620 mm hosszúságú lánctalpjainak köszönhetően a talajra nehezedű nyomást megfelelően tudja elosztani.

Fényképek a helyszínről:

A távközlési torony teljes magassága 51 méter magasságú, mely 3 db rész állt össze. Az alsó két rész 17 és 18 méter hosszúságú volt, amelyet a daru 47 méteres gémhosszával a helyére tudtuk emelni.

A harmadik legfelső részt azonban csak 17 méteres segédgém felszerelesével tudtuk a helyére emelni. A teljes gémhossz így 47+17 = 64 méter hosszúságú volt.

A daru két csörlővel rendelkezik, mindemellett a munkavégzést 4 db kamera is segíti. 1 kamera a daru hátulját, egy pedig a csörlőket, a harmadik pedig az a daru oldalát, míg a negyedik a gém fején található. A gémen található kamera képét ki-és be is lehet zoomolni.

Daruzás, daru bérlés autódaruk, toronydaruk, lánctalpas daruk és toronydaruk egy helyen. Keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken!