2022. december 3.

Megérkezett új, Liebherr LTM 1150-5.3 autódarunk

12 hónappal a megrendelése után 2022. december elején megérkezett telephelyünkre 160 tonnás Liebherr LTM 1150-5.3 autódarunk, narancssárga és kék színben. A kövezetkező napokban telephelyünkön teszteltük az új darut.

Az 5 tengelyes autódaru, 9 tonna ellensúllyal 60 tonna össztömeggel közlekedhet. 66 méteres gémhosszal (6 db teleszkópozható gémtaggal), 45 tonna ellensúllyal rendelkezik.

Felszerelhető 19 méteres segédgémmel, illetve 2.9 méteres csarnok csúccsal is, ami max. 4 kötélágra lehet fűzni, max. emelési kapacitása 34.5 tonna.

 

A Liebherr Ehingen Werk Gmbh a Liebherr LTM 1150-5.3 modeljét 2020. októberében mutatta be, amelyet a korábbi Liebherr LTM 1130-5.1 autódaru utódjának nevezik. Az elődjéhez képest 10% hosszabb gémhosszal és 15%-kal nagyobb emelési paraméterrel rendelkezik. A daru 6 hengeres 400 KW / 544 lóerős motorral rendelkezik, amely EURO VI kibocsátásnak felel meg. Az optimális nyomatékátvitelről ZF-TraXon váltó gondoskodik.

A daru számos innovatív funkcióval rendelkezik, úgy mint a ECOmode, ECOdrive vagy VarioBase®.

Az ECOdrive funkciót, azért fejlesztették ki, mert a daru csak egyetlen motorral felszerelt (szemben a régebbi gyártású 2 motoros 200-250 tonnás autódarukkal), amely végzi az alváz mozgatását ZF-TraXon váltó segítségével. A felsőváz daruzási funkcióit a motor szöghajtás segítségével működteti.  ECOdrive funkciónka köszönhetően  jelentősen csökkenthető a zajkibocsátást és üzemanyag fogyasztás is. Az ECOmode pedig egy olyan funkció, amely daruzás során, akkor kapcsol be, ha 5 percig nem történik munkavégzés és leválasztja a mechanikus meghajtást a motorról és a váltóról.  A motort ez a funkció nem állítja le, de mivel nincs erőátvitel a daru felső forgóvázába (a motor csak üresen jár alacsony alapjáraton), így jelentős 15-25%-os gázolaj fogyasztási megtakarítást eredményez.

A VarioBase® talpalási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy talpakat 0-100% közötti tartományban bármilyen szélességben lehessen használni. Ezáltal a szűkös munkaterületeken – ahol nincs elegendő hely a négy talpat teljesen kitolni – a daruzás során könnyebb használni a darut. A rendszernek köszönhetően magasabb emelési kapacitás (pl. a talpak irányában) és nagyobb emelési távolságok érhetőek el. Mindezek mellett a kevesebb ellensúly is elegendő a daruzás során.

Fejlesztésünknek köszönhetően 100-160 tonna közötti emelési kategóriában kedvező árakon vállalunk daruzási feladatokat.

Ön is megbízható autódaruzással foglalkozó céget keres? Önnek is tudunk segíteni. Keressen bennünket és kérje árajánlatunkat.