2024. február 26.

Magasraktárban daru telepítése Bükön

Tavaly decemberben kaptunk megbízást a Nestlé büki gyáregységében a beruházáson dolgozó olasz cégtől raktári daruk helyszíni telepítése során daruzási feladatok elvégzésére. A 41 méteres magasraktárba kellett 4 db raktár daru elemeit elhelyezni. A 40 méter hosszú daru egységeket emelését egy 12 tonna teherbírású Manitou is segítette, ami az egyes daru elemek alját tartotta az emelések során.

A daruzás során az időjárási körülmények megnehezítették a helyszíni munkát, mert több napon keresztül havazott, illetve a beton terület, ami az emeléseket ek kellett végezni lefagyott. A helyi munkavédelmi előírások így ezeken a napokon nem engedélyezték a munkavégzést.  A daruzási feladatokat a hó és jégmentes napokon tudtuk elvégezni. Minden raktári daru 2 db 40 méteres részből és alját és a tetejét összekötő elemekből állt, ezeket az egyes polc rendszerek között futó sínekre kellett beemelnünk. A raktári daruk felső részére kerültek a daru mozgatását végző elektromotorok is.


A 230 tonnás darut teljes, 72 tonna ellensúllyal kellett használnunk, mert 1 talpalási pozícióból kellett mind a 4 db daru egységét beemelnünk. A munka átfutási ideje 1.5 hét volt.

Daru bérlésre lenne szüksége építési projektjéhez? Kérje ajánlatunk a megadott elérhetőségeink valamelyikén!