2023. július 19.

55-65 tonnás pillérek elhelyezése a W-SCOPE-ban

Ahogy arról a korábbi bejegyzésünkben már beszámoltunk, 2023. januárjában kezdtük el a W-Scope Hungary Plant Kft. gyáregységének főépületét képező szerkezeti elemeinek helyszíni szerelését és daruzását. A munka jelenlegi fázisában néhány esetben 18-22 méter közötti távolságba kell daruzni a 55-65 tonna közötti pilléreket, mert egy pincehelység miatt nem lehet közelebb állni.

A W-Scope projekt befejező fázisa során a főépület végénél kialakított pince részen kerülnek elhelyezésre a 24-26 méteres 55-65 tonna közötti vasbeton pillérek.  Mivel nem lehet közel állni a daruval a pince helység miatt, illetve min. 5 méteres biztonsági távolságot kell tartani a fal szélétől, így néhány esetben 20 méternél messzebb kell elnyúlni a 65 tonnás pillérekkel. A pillérek egy részét hagyományosan kialakított kehelynyakba, míg másik részüket Peikko-s tőcsavarokra kell rögzíteni.

 

Néhány esetben a plussz kihívást azt jelenti, hogy a pilléren kiálló konzolok miatt csak 2 db Peikko emelőgerendát lehet használni. Azt, hogy hogyan tudjuk két emelőgerendával felállítani ezeket a pilléreket gondos előkészítés  / tervezés előzte meg. Végül a legjobb megoldásként nagy teherbírású drótköteleket, csigát és 2 db 50 seklit használva állítottjuk fel a pilléreket.

A pillérek kb. 6-7 méteres távolságokba kerülnek egymástól a helyükre

Nagytömegű egységek emelésre van szüksége? Daruzási szolgáltatások több évtizedes tapasztalattal. Kérje ajánlatunkat a megadott elérhetőséeink valamelyikén!