2020. július 30.

Marchetti MTK 60 autódaru segédgémes emelései

A daru bérlés folyamata a megfelelő kapacitású autódaru kiválasztásával kezdődik. Június elején érkezetett megkeresés felénk a Hungaropharma Zrt. Budapest X. kerületi telephelyén egy 20 méter magas épület szélétől kb. 20 métert benyúlva kellene 300-500 kg között kondenzátorokat / lécserélő berendezések a helyükre emelni.

A lefutatott számítógépes szimulációk alapán 40 méteres gémhosszúságú darura volt szükség 12-15 méteres segédgémhosszal kiszerelve. Emiatt választottuk Marchetti MTK 60 eszközünket a daruzás elvégzésére (40 méter teleszkópozható főgém + 14.5 méteres segémgémmel kiszerelve).

A feladat azért tűnt izgalmasnak, mert korábban még sosem használtunk az 1 éves darun a segédgémet. A helyszínen a megfelelő pozícióba való beállás után kollégáink kb. 30 perc alatt szerelték ki a két tagból álló segédgémet. Ezután egy próba emelést végeztek és kiderült (az épület 6-8 méteres előtetőjének köszönhetően  a daruval jobban rá lehetett gémelni, mint számoltuk), hogy nincs szükség a teljes 40 méteres gémhosszúságra, így maga a daruzás 32 + 14.5 méteres gémmel történt. A daru letalpalási helyétől kb. 32 méteres távolságba emeltük be a kb. 300 kg elemeket.

Darut bérelne, de nem biztos benne, hogy mekkoráravan szükség? Cégünk előzetes helyszíni felmérést követően segít a megfelelőbb autódaru vagy darus teherautó kiválasztásában. Forduljon hozzánk bizalommal!